DRAMATURGIJA

PRIJAVE SU ZATVORENE

Na ovom ćemo se modulu baviti osnovama dramaturgije, kako na teoretskoj, tako i na praktičnoj razini.

Istražit ćemo kako „stvoriti“ dramski lik, što je to dramska situacija i koje su njezine „zakonitost“ te što se proizvodi njihovom dekonstrukcijom. Kroz različite zadatke i interakciju sudionika i voditeljice, gradit ćemo vlastite manje i veće forme u različitim žanrovima, korak po korak do zaokružene cjeline.

Zakonitost i „nemilosrdnost“ pisma namijenjenog izvođenju, osvijestit ćemo i kroz primjer adaptacije i dramatizacije, kao i kroz stvaranje „originalnog“ materijala.

Pozabavit ćemo se i „matematikom“ dramske situacije te istražiti pitanje prioriteta u odnosu situacija – lik.

Prošetat ćemo i kroz povijest dramskog pisma i primijenjene dramaturgije, te vidjeti u kojoj  mjeri dominantna filozofija, likovnost, društveno – politički kontekst utječe na stvaranje pojedinih poetika.

Čeka nas puno zabave, pisanja, brisanja, diskutiranja, analiziranja i otkrivanje vlastitog poetskog izričaja.

Modul se odvija online, kroz petnaest nastavnih jedinica koje će se održavati jednom tjedno u kontinuiranom vremenskom periodu.

Voditeljica: Ana Prolić (biografija)

Za radionice u prvom semestru prijave se mogu podnijeti kroz obrazac. Radionice su namijenjene osobama mlađima od 25 godina i provodit će se online. Broj sudionika na radionicama je ograničen, a o sudjelovanju ćete biti obavješteni mailom. Radionice se odvijaju jednom tjedno u periodu od 4.10. – 21.01. u trajanju 60 minuta. Točan raspored održavanja radionica dostavit će se sudionicima mailom.