Otvorene su prijave za radionice iz modula OSNOVE FILMA i GLUMA II

  Otvorene su prijave za radionice iz modula OSNOVE FILMA i GLUMA II u sklopu projekta Novo normalno u organizaciji Umjetničke organizacije Kazalište Moruzgva. Radionice projekta NOVO NORMALNO pružaju mladim pripadnicima civilnog društva do 25 godina besplatne i pristupačne online edukativne radionice o područjima dramaturgije, glume i filma.

  U drugom semestru održavanja radionica provode se moduli GLUMA II i OSNOVE FILMA.

  GLUMA II

  „U drugom semestru radionice modula GLUMA, nastaviti ćemo se baviti primarnim pitanjima i zadacima scenskog nastupa a to je opuštanje i zaigravanje kroz niz dramskih vježbi prilagođenih polaznicima. S obzirom na visoki stupanj predznanja i scenskih sposobnosti dosadnjašnjih polaznika prvog semestra, u drugom semestru ćemo se fokusirati na stvaranje scena sa partnerom te još više proniknuti u mane i vrline rada glumca pred kamerom te korištenje filmskog medija. Koristeći znanja o dramskim scenama, radu sa partnerom, te osnova improvizacija do kraja semestra planiramo napraviti jednu dramsku cjelinu, svojevrsni mali film preko ZOOM platofrme, kao finalni produkt naše radionice.

  Voditeljica: Sanja Milardović

  Termin: srijedom od 20:00 – 21:00 na ZOOM platformi

  OSNOVE FILMA

  „U ovom modulu približit ćemo polaznicima osnove režije; neki od njih saznat će ovdje i što sama režija obuhvaća, kao i razliku od drugih smjerova umjetničkog izražavanja; drugi će otkriti i pojedinosti raznih vidova filmskog i televizijskog stvaranja, te finalno “uroniti” – uz obilje primjera i vizualnih dokumenata – i u specifičnosti vrsta tehničkog pristupa i prilagodbi sadržaja mediju u kojem se autor nalazi. Obrađivat ćemo teme kao što su Eksplikacija osnovnih pojmova iz područja televizije, filma i vizualnih umjetnosti, Razlikovnost izražajnih sredstava predstavljačkih žanrova tipa kazališta i posredovanog žanra tipa TV i film, Posebnosti televizijskog izražavanja: televizija uživo, izravni prijenosi , snimljeni programi, relevantnost sadržaja prikazivanih na televiziji, Igrani programi na televizijskim platformama, serije, značenje televizije nekad i danas, Film – uvod u osnove filmskog izražavanja, Objašnjenje osnovnih pojmova filmske terminologije : kadar, rez, pretapanje, tranzicije, planovi, objektivi, kamere, tipovi montaže, Narativne i nenarativne strukture, Uvod u režiju: načela pristupa režijskim postupcima u raznim vizualnim medijima te u raznim filmsko-televizijskim žanrovima. Vjerujem da će nam online nastava u potpunosti omogućiti ugodan i nesmetan rad, kao i interaktivnost nužnu za kvalitetno odvijanje Radionice.“

  Voditelj: Ivan Miladinov

  Termin: četvrtkom od 20:00 – 21:00 na ZOOM platformi

  Prijave su otvorene do 20.02. u 23:59 kroz online obrazac na linku.

  Radionice započinju s početkom ljetnog akademskog semestra (23.02. prva radionica iz modula GLUMA II, 24.02. prva radionica iz modula OSNOVE FILMA).

  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

  Sadržaj objave isključiva je odgovornost Umjetničke organizacije Kazalište Moruzgva.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.